top of page

NEUROFEEDBACK UDSTYR

Hvad er hjernetrænings udstyr?

EEG | Aalborg | Ro med Elbo

Neurofeedback er sundhedsteknologi, der bruger elektroencefalografiske (EEG) målinger til at overvåge og træne aktiviteten i hjernen. Ved hjælp af udstyret kan neurofeedback hjælpe med at opdage og ændre uhensigtsmæssige neurale mønstre i hjernens aktivitet. Disse uhensigtsmæssige neurale mønstre kan komme til udtryk gennem forskellige symptomer, så som smerte, søvnproblemer, ængstelighed, følelsesmæssig reaktivitet mm... Dette kan du læse mere om her.

Hos Ro med Elbo bruges den CE-godkendte EEG-forstærker, NeuroAmp II, til at optage pålidelige målinger af hjernens aktivitet. Sammen med NeuroAmp II benyttes softwareprogram Cygnet, der giver mulighed for at analysere og tilpasse neurofeedback træningen individuelt til hver klient.

 

Ved at kombinere den CE-godkendte NeuroAmp® II og Cygnet-softwaren kan en skræddersyet neurofeedback træningsplan udarbejdes samt tilbydes til dig og dine individuelle udfordringer

EN MILD OG EFFEKTIV BEHANDLING

Neurofeedback træning bruges i kombination med samtale terapi, da det er en mild og effektiv metode til at give dig de bedste forudsætninger til at få mest muligt ud af din terapi

Neurofeedback træning er en mild og effektiv behandlingsmetode, som foregår ved at systemet optager din hjernens aktivitet og sender dig feedback gennem lyd og billede under hele terapi sessionen. På denne måde kan din hjerne lære via feedback'en at skabe nye neurale veje, som giver dig adgang til nye mere hensigtsmæssige handlemønstre. Jo mere vi træner disse nye neurale vej i neurofeedback terapien, desto nemmere bliver det at gøre det naturligt i hverdagen og slippe de gamle uhensigtsmæssige handlemønstre og tilhørende symptomer.  
 
Den neurologiske hjernetræning bruges til at lære hjernen at berolige nervesystemet og øge hjernes evne selvregulering, hvilket giver et godt fundament for det terapeutiske arbejde. Tidligere klienter har i gennemsnittet reduceret deres symptomer med 72 % inden for kategorierne; søvn, smerte, opmærksomhed & læring, fysiske-, emotionelle- mentale- og adfærdsmæssige udfordringer.
Den neurologiske feedback udsendes kun via lyd og billede det betyder, at du IKKE modtager strøm under behandlingen. Elektroderne (ca. mellem 4-6 stk) som sættes på hoved bruges til at optage EEG-signalerne. Disse EEG-signaler sendes videre ind i system, hvor de behandles samt omsættes til lyd og billede, som du modtager på en skærm. Du kan for eksempel vælge at modtage feedback'en imens 'går en tur i skoven' eller 'flyver en tur i farverige baner' på computerskærmen.  
IMG_2575 - Kopi.JPEG
Neurologisk hjernetræning sker gennem sanseligt visuelt og audiotivt feedback under hele terapisessionen - Du får altså IKKE strøm, men elektroderne bruges til at optage hjernens aktivitet som bruges til at lave det sanselige feedback 
IMG_2575 - Kopi.JPEG
Hobrovej 76 Aalborg | Neuroterapi | Ro med Elbo
Faglighed | Neuroterapi | Ro med Elbo
Hobrovej 76 Aalborg | Neuroterapi | Ro med Elbo

FÅ LIDT EKSTRA
RO I HVERDAGEN

følg med på
Instagram & Facebook

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page